Biztosítások

.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (utasbiztosítás)

Minden külföldre utazó utasunknak kötelezően rendelkeznie kell betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással.

Miért a legkényelmesebb számodra ha az általunk javasolt Európai Utazási Biztosító megfelelő biztosítását választod?

Amennyiben az EUB Utasbiztosítását választod, nincs más dolgod, mint az utazás jelentkezési lapján bejelölni a megfelelő opciót, majd befizetni a biztosítás árát az utazás hátralékával együtt indulás előtt 35 nappal. A befizetést követően küldött számla igazolja a biztosítás meglétét. 
 
Az egyes utazásokhoz tartozó biztosítások típusát és árát az utazások oldalain találod. 
 
Fontos! Amennyiben más biztosítótársaság balesetbiztosítását veszed igénybe, győződj meg róla, hogy tartalmaz-e magashegyi és különleges helyszínekről történő helikopteres mentést. Ennek felelőssége Téged terhel.

Külön felhívjuk a figyelmed a különböző bankok bankkártyái mellé ingyenesen kínált balesetbiztosításokra, amik csak alapszolgáltatásokat nyújtanak, és az esetek döntő többségében nem felelnek meg a Baraka utazások feltételeinek.

Minden résztvevő saját felelőssége a megfelelő balesetbiztosítás megkötése. Ha egy résztvevő balesetet szenved és nem rendelkezik megfelelő biztosítással, a Baraka segítségnyújtása csak addig terjed, ami az adott helyzetben emberileg elvárható. Anyagi segítséget semmilyen esetben sem tudunk nyújtani.

 

Útlemondási biztosítás

Minden utasunknak ajánljuk útlemondási biztosítás kötését, amely elsősorban baleset vagy súlyos betegség, továbbá házastárs, élettárs, szülő és kiskorú gyermek balesete vagy súlyos betegsége esetén téríti meg az utazás árának legnagyobb részét. Mi az Európai Utazási Biztosító útlemondási biztosítását ajánljuk, amelyet kombinálhatsz a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással. 

Repülős utazások esetén a részvételi díjra és a repülőjegyre külön-külön is köthető útlemondási biztosítás.

Fontos! Ha kombinált baleset- és útlemondási biztosítást kérsz, ennek az árát az utazás előlegével együtt kérjük befizetni. A befizetést követően küldött számla igazolja a biztosítás meglétét. 

A biztosító csak valóban indokolt esetben, megfelelő orvosi dokumentumok megléte mellett, önrész levonásával térít. Az utazásképtelenség okát a megfelelő orvosi igazolásokkal együtt 1 napon belül jelenteni kell a biztosítónak. További információ az oldal alján letölthető dokumentumban illetve az Európai Utazási Biztosító honlapján található.

A biztosítás igényléséhez válaszd ki a honlapunk jelentkezési lapján a megfelelő opciót! 

 

Európai Utazási Biztosító Zrt. 
1132 Budapest, Váci út 36-38.
Telefon: +36-1-452-35-80
24 órás segélyvonal: +36-1-465-3666
Fax: +36-1-452-33-12
Ügyfélszolgálat: ugyfelszolgalat@eub.hu
Weboldal: eub.hu

 

A biztosításokkal kapcsolatos további információkat innen töltheted le: 

Biztosítási feltételek 
Biztosítási termékismertető
Díjak és szolgáltatások